Live-work Retreat 5 PHOTOS

Live-work Retreat is a collaboration with an artist to create a residence and studio in a remote area of the Methow Valley. The owner wanted an efficient, potentially "off-grid" building with tremendous day light and vertical space for creating his large installations. A sloping site was selected for its thermal benefits. The solution is a simple, tall structure stacking a "rolling loft" over the main level studio, with a basement sleeping area below.

Live-work Retreat

Rendering shows the southwest exterior. Main level "Rolling loft" space above in a double height flexible living-art studio. Bedroom is in the basement below.
Scott Becker | Architect

Live-work Retreat

Northwest elevation has a brise soleil frame at the window wall to shade in summer sun, while bringing in daylight all year. Deck is cantilevered from the floor structure.
Scott Becker | Architect

Live-work Retreat

Detailed view of loft and studio area. Seating in studio shown as a rental option.
Scott Becker | Architect

Live-work Retreat

Entry at grade. Scott Becker | Architect

Live-work Retreat

Prelim. interior rendering of view from main level studio area, past a ladder to the rolling loft above, through to the kitchen. Bedroom is on the basement level.
Scott Becker | Architect