1969 Residence

10 PHOTOS

Beach House

8 PHOTOS A comprehensive remodel of a simple, well built 1940's coastal cottage in the Richmond Beach neighborhood. Our guiding principles were a relaxed beach style with well framed Puget Sound views and clean lines, bathed in daylight. Wonderful clients who are a joy to work with!

Campbell Run

6 PHOTOS A ground-up remodel of the clubhouse and unit interiors for a large apartment community in Woodinville, WA. The clubhouse design is inspired by Northwest Style, vaulted lodge interiors, and vernacular barn and greenhouse architecture. The concept is based on a new double-height central space, which uses a grand fireplace to divide the entry hall from a more intimate, sun-filled 'Internet Cafe.' This flexible space also connects the leasing area to a new indoor-outdoor exercise/yoga studio and garden patio.

Forest Cottages

6 PHOTOS Six detached homes designed for a cottage community north of Seattle. The project's transitional aesthetic took influence from local 19th century farm dwellings built by Scandinavian homesteaders, combined with warm finishes and textures from Nordic and Southeast Asian modernism. Innovative low impact development site design techniques, sustainable finishes, and 'found object' architecture were recognized by Seattle Magazine and AIA Seattle.

Live-work Retreat

5 PHOTOS Live-work Retreat is a collaboration with an artist to create a residence and studio in a remote area of the Methow Valley. The owner wanted an efficient, potentially "off-grid" building with tremendous day light and vertical space for creating his large installations. A sloping site was selected for its thermal benefits. The solution is a simple, tall structure stacking a "rolling loft" over the main level studio, with a basement sleeping area below.

Solace Bath

5 PHOTOS Our client wished for a bath retreat drawn from spa resort experiences in diverse locations such as Bali, Indonesia & Reykjavik, Iceland, that share an affinity for rich natural materials. The mood was to be serene, introverted, Zen. We responded with a simple plan for the compact space which treats the room as furniture, with fine handcrafted details, supple colors and textures, and surprise effects from indirect light.

Sound View Kitchen & Deck

6 PHOTOS Our clients wanted to increase the entertaining potential of their large view home overlooking Puget Sound, and to celebrate a family legacy of collecting fine china and ceramics. We responded with a proposal to link food prep spaces and custom mill-work to al fresco dining and view with a renovated kitchen and new deck structure.

Urban Treehouse DADU

9 PHOTOS The Urban Treehouse is a detached accessory dwelling unit (DADU) owned by our client living in the home immediately behind. His goal was to take advantage of the wonderful landscape and topography in the front yard to create a uniquely Northwest vacation rental that would feel completely separate from the rest of the property. The result is a highly efficient yet gracious suite in 500 sq. ft., so popular it has been featured on the Live Well Network program "Sweet Retreats."